Premier League - 2024.3.17.

NAGYON SIMÁN KIKAPOTT A FULHAMTŐL A TOTTENHAM

A Fulham hazai pályáján 3–0-ra megverte a Tottenhamet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 29. fordulójának londoni rangadóján.

Hiába számított a mérkőzés esélyesének a vendég Hotspur, a Fulhamnél alaposan feltüzelték magukat a városi rangadóra a játékosok, ez pedig a pályán is megmutatkozott: a kiegyenlített mérkőzésen némi meglepetésre a Fulhamnek volt több esélye, s a 42. percben Antonee Robinson tökéletes ütemű kiugratását Rodrigo Muniz nem hibázta el.

A vendéglátó ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta: a 49. percben újabb lendületes támadás végén Szasa Lukics lőtte a kapuba Timothy Castagne centerezését, bő tíz perccel később pedig Rodrigo Muniz önmaga második, csapata harmadik gólját szerezte. A nagy kedvvel játszó hazaiak a különbség ellenére sem álltak le, és nem sokon múlt, hogy Joao Palhinha is betaláljon, de les miatt nem adták meg a portugál középpályás gólját.

A különbség a Tottenhamet is felpaprikázta, Ange Postecoglou csapata tempót váltott, és egyre több nagy helyzete akadt, de Timo Wernerék ezek közül egyet sem tudtak gólra váltani, 3–0-s vereséget szenvedve.

Egy kis stat: a Fulham február 2-án kölcsönvette a Chelsea támadóját, Armando Broját, azóta az idény korábbi szakaszában gólt sem szerző Rodrigo Muniz hét meccsen hét gólt ért el.

ANGOL PREMIER LEAGUE
29. FORDULÓ
Fulham–Tottenham Hotspur 3–0 (Rodrigo Muniz 42., 61., Lukics 49.)
KORÁBBAN
Burnley–Brentford 2–1 (J. Bruun Larsen 10. – 11-esből, D. D. Fofana 62., ill. Ajer 83.)
Kiállítva: Reguilón (9., Brentford)
Luton Town–Nottingham Forest 1–1 (Berry 90., ill. Wood 34.)

Szóljon hozzá!