Bundesliga - 2024.3.13.

NÉMET KUPA: RÁADÁSBAN SZERZETT GÓLLAL JUTOTT BE AZ ELŐDÖNTŐBE A HARMADOSZTÁLYÚ CSAPAT

A német harmadosztályban játszó Saarbrücken 2–1-re verte az élvonalbeli Borussia Mönchengladbachot a Német Kupa negyeddöntőinek utolsó találkozóján.

A mérkőzést eredetileg februárban rendezték volna, ám akkor a brutális időjárási körülmények miatt erre nem volt lehetőség, így a találkozót egészen most keddig halasztották. 

A vendégek nagyon hamar, már a 8. percben előnyhöz jutottak, mikor egy gyönyörű kontra végén Robin Hackhez került a labda, amit szépen be is gurított a szinte üres kapuba. Sokáig nem örülhetett a Mönchengladbach, hiszen mindössze három percre rá érkezett is az egyenlítő találat. Amine Naifi egy szép támadás végén a tizenhatoson kívülről eresztett el hatalmas lövést, s a labda a hálóban landolt. A folytatásban ugyan továbbra sem lassultak a csapatok, de a fordulásig már nem tudtak több helyzetet gólra váltani. 

A második félidőben már visszavettek a csapatok. Amikor már azt hihettük, hosszabbításba torkollik a találkozó, a 93. percben Kai Brünker szépen gurította be a labdát a jobb alsó sarokba, amivel megnyerte a meccset és csodával határos módon bejuttatta csapatát az elődöntőbe. 

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Saarbrücken (III.)–Borussia Mönchengladbach 2–1 (Naifi 11., Brünker 90+3., ill. Hack 8.)

Szóljon hozzá!