Premier League - 2024.3.12.

ÖT GÓL A STAMFORD BRIDGE-EN, A CHELSEA LEGYŐZTE A NEWCASTLE-T

A Chelsea hazai pályán 3–2-re legyőzte a Newcastle Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

A Chelsea-drukkerek nagy örömére Nicolas Jackson sorozatban a harmadik mérkőzésén is gólt szerzett, méghozzá látványosat: a 6. percben a szenegáli válogatott támadó sarokkal éppen annyira ért bele Cole Palmer lövésébe, hogy azzal a védőket és a kapust is becsapta, 1–0.

A játékrész hajrájában jött az egyenlítés, méghozzá egy olyan játékos jóvoltából, aki szintén szerzett gólt az előző fordulóban: a 43. percben Alexander Isak a tizenhatos vonaláról, takarásból lőtt a bal alsó sarokba, 1–1.

Jackson lesgóllal ijesztgette a vendégeket a szünet előtt, a második félidő elején aztán már tényleg változott az állás – és már senkinek sem kellett belepiszkálnia Cole Palmer lövésébe: az 57. percben a középpályás mintegy 17 méterről, ballal zúdította a labdát a bal alsó sarokba, 2–1.

Egy kis stat: Cole Palmer ebben a bajnokságban öt mérkőzésen ért el gólt is, gólpasszt is – az öt duplával mindenkit ver a mostani PL-kiírásban. Tizenegy gól és nyolc assziszt az idénybeli termése. (Opta)

Nem sokkal az újrakezdés után Raheem Sterling kihagyott egy ziccert, de belefért ez is, mert Mihajlo Mudrik – nem sokkal azt követően, hogy bejött Sterling helyére – egy ellencsapás végén a kapust is kicselezve belőtte a londoniak harmadik gólját, 3–1.

A végjátékban egy newcastle-i csereember is szerzett gólt, Jacob Murphy hatalmas bombát küldött a rövid felsőbe a 90. percben (3–2), de az egyenlítésre már nem maradt energia: a három pontot bezsákoló Chelsea négyes veretlenségi szériában van, és a tabellán egypontnyira megközelítette a 10. helyen álló „szarkákat”.

ANGOL PREMIER LEAGUE
28. FORDULÓ
HÉTFŐ
Chelsea–Newcastle United 3–2 (N. Jackson 6., C. Palmer 57., Mudrik 76., ill. Isak 43., Murphy 90.)

Szóljon hozzá!