Hazai - 2024.3.24.

ÖT GÓLLAL KAPTAK KI A MIEINK ANGLIÁTÓL

A magyar válogatott 5–0-ra kikapott Angliától az U17-es Eb-selejtező elit körének 2. fordulójában.

Az angolok már a 9. percben megszerezték a vezetést, majd a 27. percben megduplázták azt, így kétgólos hátrányban várhatták a mieink a folytatást. 

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a házigazda angolok tovább növelték a különbséget és öt gólig meg sem álltak. 

Az elit körben a magyar válogatott már a második vereségét szenvedte el, hiszen szerdán 2–1-re kapott ki Franciaországtól, így jelenleg a csoportja utolsó helyén áll. A mieink kedden Észak-Írország ellen fejezik be elitkörös szereplésüket.

„Az angol csapat sokkal hatékonyabban futballozott, mint a francia. Egy ilyen mérkőzés után nincs más feladatunk, mint gratulálni az ellenfélnek, természetesen megérdemelten nyertek. Az utolsó mérkőzésen, melyet az északírek ellen játszunk, az a célunk, hogy bizonyítsuk: itt a helyünk az elitkörben” – idézte az MLSZ Jeremiás Gergő szövetségi edző.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
ELIT KÖR, 1. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Anglia–Magyarország 5–0
Magyarország: Papp Lőrinc – Csorba Dominik (Lakatos Noel, 46.), Pál Barna, Szekér Botond – Bolgár Botond (Csorba Noel, 83.), Madarász Ádám (Hős Zsombor,46.), Somogyi Ádám, Vitályos Viktor – Szép Márton, Kancsij Artúr (Kovács Patrik, 59.), Kugyela Zalán (Mondovics Kevin, 59.)

Szóljon hozzá!