Serie A - 2024.3.21.

SOKBA KERÜLT DUSAN VLAHOVICSNAK A HÉTVÉGI KIÁLLÍTÁSA

Az elmúlt hétvégén pályafutása második piros lapját kapta Dusan Vlahovics, a Juventus szerb csatára, aki a Genoa elleni bajnoki ráadásában alig tíz másodperc alatt kapott két sárga lapot, s mellé a pirosat is. A Juventus szerdán aztán közölte, megbüntette a fegyelmezetlen támadót, aki 70 000 eurós pénzbüntetést kapott a klubtól.

Az elmúlt hétvégén a Juventus hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Genoával az olasz bajnokság 29. fordulójában, s a találkozó ráadásában a házigazdák szerb csatára alig néhány másodperc alatt gyűjtött be két sárga lapot. 

Vlahovics előbb sárga lapot érően szabálytalankodott Josep Martínezzel, a vendégek kapusával, aztán viszont teljesen elgurult a gyógyszere és heves reklamálásba kezdett Antonio Giua játékvezetőnél, aki villámgyorsan felmutatta neki a második sárgát és a hozzá már járó piros lapot is.

A Juventus már a meccs után jelezte, hogy súlyos büntetésre számíthat a kiállított szerb, mivel egyértelműen a saját fegyelmezetlensége miatt küldte le a pályáról a bíró.

Szerdán aztán kiderült: a 24 éves csatár 70 ezer euró pénzbüntetést kapott – forintosítva 27.7 millióról van szó. Ez egyébként fizetésének öt százaléka.

A kiállítás azt jelenti, hogy a Lazio elleni bajnokin biztosan nem léphet pályára Vlahovics, aki amúgy kisebb hátsérülése miatt a szerb válogatott következő két mérkőzését is kihagyja.

 

Szóljon hozzá!