Ligue 1 - 2024.3.16.

TARTJA REMEK FORMÁJÁT A LYON, FORDULATOS MECCSEN JÖTT AZ ÚJABB GYŐZELEM

A Lyon fordulatos mérkőzésen 3–2-re legyőzte idegenben a Toulouse-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 26. fordulójának pénteki nyitányán.

Két mérkőzés kényszerű kihagyása után Alexandre Lacazette visszatért a lyoni csapatba, és ki más is szerezhette volna meg a meccs első gólját?! A rutinos támadó – aki ősszel mesterhármassal intézte el a Toulouse-t – Corentin Tolisso kapufás lövésekor remekül helyezkedett, és a kipattanót a hálóba vágta a 33. percben (0–1).

A szünetben Pierre Sage lecserélte Lacazette-et, Gift Orban jött a helyére, és ha nem is ez a váltás volt az oka, a Téfécé gyorsan megfordította az állást: előbb Thijs Dallinga lőtt a vendégek kapujába (1–1) – ő az említett őszi meccsen kihagyott egy tizenegyest, így amikor néhány perc múlva csapata büntetőhöz jutott, még véletlenül sem ő, hanem Vincent Sierro futott neki a labdának (2–1).

A lyoni mester kisvártatva újra cserélt a támadósorban, és nagyon jó döntést hozott, hiszen a friss ember, Rayan Cherki tíz percen belül egyenlített (2–2), és ő ívelte be azt a szögletet is, amelyből Jake O’Brien befejelte az OL győztes gólját a 81. percben (2–3)

A Toulouse immár 16 egymást követő tétmérkőzésen nyeretlen a Lyon ellen (két döntetlen, 14 vereség), amivel beállította a szomorú klubrekordot, amelyet eddig a PSG elleni, 2010 és 2016 közötti fekete széria tartott.

A Lyon a legutóbbi hét fordulóban hat győzelmet aratott, és határozott lépésekkel távolodik a kiesést jelentő helyektől.

FRANCIA LIGUE 1
26. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
Toulouse–Lyon 2–3 (Dallinga 53., Sierro 58. – 11-esből, ill. Lacazette 33., Cherki 77., O’Brien 81.)

Szóljon hozzá!