Liga BBVA - 2024.3.10.

UZUNI DUPLÁJA SEM ÉRT PONTOT A REAL SOCIEDAD ELLEN, KÉT GÓLLAL NYERT A GIRONA

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 28. fordulójában a Real Sociedad hátrányból felállva 3–2-re nyert a Granada otthonában.

A hétközben a PSG ellen a Bajnokok Ligájából búcsúzó Real Sociedad a kiesés ellen menekülni próbáló Granada otthonában javíthatott. A vezetést a hazaiak szerezték meg: a korábbi FTC-játékos, Myrto Uzuni értékesített egy tizenegyest a 21. percben. Nem sokkal később jött a Real Sociedad válasza: Brais Méndez ívelte be a labdát az alapvonalról, Umar Sadiq az ötösről a jobb alsóba fejelt. 1–1

Az első félidő ráadásában ismét villant Uzuni, és a kapusról kijövő labdát közvetlen közelről a kapuba fejelte, így ismét előnybe került a Granada. A második játékrészben a Real Sociedad mezőnyfölénye még látványosabb volt, azonban ez helyzetekben sokáig nem mutatkozott meg. Végül a 80. perc hozta meg az áttörést a vendégek számára, amikor Kieran Tierney passzolt Robin Le Normandhoz, aki a kapu bal alsó sarkába talált. 2–2

A hajrában aztán a fordítás is összejött, André Silva találatát először les miatt nem adta meg a játékvezető, majd a VAR segítségével mégis megadta Juan Martínez Munuera. Ezzel a góllal a Real Sociedad 3–2-re nyert.

A szombati esti találkozón az előző négy meccséből hármat elvesztő Girona az Osasunát fogadta. A hazai csapat Portu jobblábas lövésével szerzett vezetést a 13. percben. Ezt követően mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de gól sokáig nem született. A végeredményt Sávio állította be a 87. percben, a 2–0-s győzelemnek köszönhetően a Girona őrzi második helyét.

SPANYOL LA LIGA
28. FORDULÓ
SZOMBATI PROGRAM
Granada–Real Sociedad 2–3 (Uzuni 21. – 11-esből, 45+3., ill. Sadiq 33., Le Normand 80. André Silva 86.)
Girona–Osasuna 2–0 (Portu 13., Sávio 87.)

Szóljon hozzá!