EL - 2024.4.19.

A 89. percben egy csereember megmentette a nagy sorozatot – négy között a Leverkusen az Európa-ligában

A West Ham United majdnem legyőzte a Leverkusent a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének csütörtöki játéknapján, de a 89. percben egyenlített a vendégcsapat, és az 1–1-gyel bejutott a legjobb négy közé. A Marseille hazai pályán 1–0-ra megverte a Benficát, ezzel összesítésben egyenlített, majd a tizenegyespárbajt 4–2-re megnyerve kiharcolta az elődöntőbeli szereplés lehetőségét.
WEST HAM–LEVERKUSEN 1–1

Korai gólban reménykedtek a West Ham hívei, és lőn: a 13. percben Bowen beívelésénél Michail Antonio megelőzte védőjét, Kossounout, egyúttal az egy ütemet késő Kovár kapust, és kettejük szendvicséből a hálóba csúsztatta a labdát, 1–0.

A londoniak remek első félidőt produkáltak, megkeserítették a friss német bajnok minden percét, de az újabb gól nem jött össze, az összesítésbeli hátrány ledolgozása a szünet utánra maradt. Csakhogy nem sikerült megtalálni a megoldást: a fáradó angolok egyre kevesebbet birtokolták a labdát, inkább a Leverkusen góljára lehetett számítani, és a 89. percben Jeremie Frimpong egyenlített is – a második félidőre beálló védő megpattanó lövése beakadt a kapu jobb oldalába, 1–1.

A párharc első felvonásának hajrájában két cserejátékos gólja hozta meg a Leverkusen győzelmét, és most is egy kispadról érkező játékos gondoskodott arról, hogy a német csapat idény eleje óta tartó veretlenségi sorozata életben maradjon, és immár 44 mérkőzést számláljon.

Szóljon hozzá!