Serie A - 2024.4.15.

A Cagliari pontot csent az Inter otthonából

Az olasz labdarúgó-élvonal 32. fordulójának utolsó vasárnapi mérkőzésén a bajnoki listavezető Inter hazai pályán 2–2-t játszott kiesés elkerüléséért küzdő Cagliari ellen, így elszalasztotta annak a lehetőségét, hogy már a következő fordulóban bebiztosítsa fennállásának 20. bajnoki címét.
Az Inter listavezetőhöz méltóan kezdte a mérkőzést, az első negyedóra végéhez közeledve a jobb oldalon futó akció végén Alexis Sánchez lapos centerezésére berobbanó Marcus Thuram révén meg is szerezte a vezetést. Ezzel a francia csatár egyébként az első Inter-játékos lett a 2009–2010-es idény óta, aki első fekete-kékben töltött idényében legalább 10 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Tizennégy éve ez Samuel Eto’ónak sikerült, ő akkor 12 gólja mellé tett 6 asszisztot, Thuramnak a mostani góljával együtt 11+5 a mérlege.

Ami a mérkőzés folytatását illeti: a középső negyedóra végéhez közeledve is született újabb gól az Intertől, ám hiába megy ritkaságszámba, hogy Nicolo Barella gólt fejel – ráadásul nem is akármilyent –, ezt a játékvezetőt nem hatotta meg, és les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. Az Inter a folytatásban még nagyobb labdabirtoklással próbálta meg fárasztani a vendégeket, kevés sikerrel, merthogy húsz perc játék után váratlanul egyenlített a Cagliari: egy felívelés után a visszafejelt labdát az üzbég Eldor Shomudorov futtából, 16 méterről zúdította az Inter kapujába.

A váratlan egyenlítés felrázta az Intert, amely alig tíz percen belül ismét visszavette a vezetést, Hakan Calhanoglu váltotta gólra kíméletlenül a Yerry Mina kezezésért megítélt büntetőt. A Cagliari azonban a jelek szerint vérszemet kapott, és a hajrára fordulva ismét egyenlített: Nicolas Viola volt eredményes. Sőt, a gólja előtt öt perccel beálló támadó a ráadás perceiben akár a vezetést is megszerezhette volna a vendégeknek, de ziccerben Yann Sommer kezébe fejelte a labdát.

A döntetlennel a Cagliari fontos pontot szerzett a kiesés elleni harca során, míg az Inter elodázta egy héttel a lehetséges bajnoki cím ünneplését. 2–2

OLASZ SERIE A
32. FORDULÓ
Internazionale–Cagliari 2–2 (Thuram 12., Calhanoglu 74. – 11-esből, ill. Shomudorov 65., Viola 83. )

Szóljon hozzá!