Liga BBVA - 2024.4.21.

A Girona a Cádiz lelépésével jutott ki az európai porondra

A Girona 4–1-re legyőzte odahaza a Cádizt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 32. fordulójában.
Kilenc percig sem bírta ki Gironában a kiesés elől menekülő Cádiz védelme: Savinho okoan ívelte a labdát az ötösre, ahonnan Eric García bólintott a kapuba. A 22. percben szépségdíjas akció végén duplázta meg előnyét a katalán együttes, Miguel Gutiérrez zseniálisan sarkazott Iván Martín elé, aki a hosszú sarokba helyezett.

A fordulás után minden mindegy alapon támadtak a vendégek, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel, ezt pedig góllal büntették a piros-fehérek: elsőként Artem Dovbik lőtt bal külsővel az ötösről a hálóba – az ukrán a bajnoki góllövőlista élére állt 18 találattal. A 81. percben Gonzalo Escalante gólvonal mögül kikanalazott fejesével szépített a Cádiz, de egy perccel később jött Portu, aki eltolta a labdát a kapujából rossz ütemből kirontó Ledesma mellett, majd az üresen tátongó kapuba lőtt, beállítva a 4–1-es végeredményt.

Győzelmével a Girona matematikailag is bebiztosította az európai kupaszereplést – három pontjával a Konferencialiga-indulást jelentő hetedik helynél lejjebb nem végezhet. Eközben a Cádiz egyre nehezebb helyzetben van, hátránya hat pont a bennmaradó helyen álló, de a hétvégén még nem játszó Mallorca mögött.

SPANYOL LA LIGA
32. FORDULÓ
Girona–Cádiz 4–1 (E. García 9., I. Martín 22., Dovbik 71., Portu 82., ill. Escalante 81.)

Szóljon hozzá!