Serie A - 2024.4.13.

A Lazio hozta a kötelezőt, s elgázolta a Salernitanát

A Lazio 4–1-re verte odahaza a Salernitanát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójának pénteki meccsén.
Pörgős első negyedórát láthatott a Stadio Olimpico közönsége, amely már a 7. percben gólt ünnepelhetett: Felipe Anderson a felezővonalnál szerzett labdát, majd a 16-os közepéig gyalogolt vele, ahonnan ballal a jobb alsóba helyezett. Hét perccel később megduplázta előnyét a Lazio, egy szögletet követő kavarodásban Matías Vecino lőtt az ötösről a kapuba . Ezt követően szinte azonnal szépítettek a salernóiak, Loum Tchaouna zavartalanul fejelte a kapuba Maggiore ívelését .

A 35. percben szertefoszlatta a vendégek reményeit a római csapat, egy remekül végigvitt akció végén Felipe Anderson perdített a kapu jobb oldalába . A szünet után a rutinos brazil a mesterhármast is kipipálhatta volna, de ziccerét bravúrral védte Costil. A folytatásban is az Igor Tudor-féle csapat irányította a történéseket, s a hajrában sikerült feltenni a pontot az i-re: Rovella az ellenfél térfelén szerzett labdát, Gustav Isaksenhez passzolt, a dán pedig kilőtte a jobb alsó sarkot . Fölényes sikerével a Lazio továbbra is versenyben van az európai kupaszereplést érő helyekért, míg a Salernitanát már csak egy csoda tarthatja benn az élvonalban.

OLASZ SERIE A
32. FORDULÓ
Lazio–Salernitana 4–1 (Felipe Anderson 7., 35., Vecino 14., Isaksen 87., ill. Tchaouna 16.)

Szóljon hozzá!