Serie A - 2024.4.16.

A Liverpoolra készülő Atalanta kétgólos előnyt adott le

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójának hétfői programjában a Fiorentina hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Genoa ellen, míg az Atalanta ugyan két góllal is vezetett, de a Verona a második félidőben egyenlített Bergamóban.
A korábbi meccsen a Fiorentina szerzett vezetést, de Andrea Bellotti gólját les miatt érvénytelenítette Davide Di Marco játékvezető. A félidő végén a Genoa került helyzetbe, az első vendéglövést még védte Pietr Terracciano, a kipattanónál viszont Fabiano Parisi szabálytalan volt, tizenegyest kapott a Genoa. Albert Gudmundsson magabiztosan értékesítette a tizenegyest (0–1).

A második félidő elején jött a hazai egyenlítés, Giacomo Bonaventura beadásából Jonathan Ikoné fejelt a kapu bal oldalába. A 70. percben a firenzei Michael Kayode visszahúzta ellenfelét, a játékvezető először tizenegyest ítélt, majd azonban a VAR segítségével visszavonta ítéletét, így 1–1-gyel zárult a találkozó.

A Liverpoolt az Európa-ligában 3–0-ra legyőző Atalanta a Verona ellen is remekül kezdett. Gianluca Scamacca már a 13. percben betalált a jobb felső sarokba, majd öt perccel később előkészítőként jeleskedett, a befejező pedig Ederson volt (2–0). A folytatásban tovább növelhette volna előnyét az Atalanta, de Teun Koopmeiners és Mario Pasalic egyaránt elhibázta helyzetét.

A második félidőben szinte a semmiből Darko Lazovic révén szépített a Verona az 56. percben. Négy percre rá pedig az előbb gólpasszt jegyző Tijjani Noslin is betalált, ezzel a vendégek kiegyenlítettek. A hátralévő fél órában a hazaiak voltak aktívabbak, de a gólszerzés nem jött össze nekik, így az Atalanta 2–2-es döntetlennel hangolt a Liverpool elleni visszavágóra.

OLASZ SERIE A
32. FORDULÓ, hétfői mérkőzések
Fiorentina–Genoa 1–1 (Ikoné 54., ill. Gudmundsson 42. – 11-esből)
Atalanta–Hellas Verona 2–2 (Scamacca 13., Ederson 18., ill. Lazovic 56., Noslin 60.)

Szóljon hozzá!