Liga BBVA - 2024.4.21.

A Real Betis Ayoze Pérez duplájával vette be a Mestallát

A Real Betis 2–1-re nyert Valenciában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 32. fordulójának szombati játéknapján.
Sokkal jobban és célratörőbben futballozott a Betis az első félidőben, így teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést: a parádés hosszú labdát kapó Isco jobb külsővel adta be a labdát Ayoze Péreznek, aki szerencsés labdaátvétel után a bal alsóba lőtt. A folytatásban is a Pellegrini-csapat játszott fölényben, de az újabb gól helyett – a játék képével teljesen ellentétesen – a „denevérek” egyenlítettek egy véleményes tizenegyessel, amelyet Pepelu értékesített a 66. percben.

A Valencia 11 percig támadhatott a fordításért, de a Baraja-féle együttes pechjére ismét lecsapott az első gólt is jegyző Ayoze – a Newcastle-ben és Leicesterben is megforduló csatár 16 méteres lövése egy védő lábán gellert kapva hullott védhetetlenül Mamardasvili kapujába. A második kapott gól után életre kelt a Valencia, de ezúttal nem sikerült egyenlíteni, így a Betis – mostani ellenfelét megelőzve – feljött a Konferencialiga-szereplést érő hetedik helyre.
SPANYOL LA LIGA
32. FORDULÓ
Valencia–Real Betis 1–2 (Pepelu 66. – 11-esből, ill. Ayoze Pérez 19., 77.)
Korábban
Celta Vigo–Las Palmas 4–1 (Aspas 37., 76., Swetberg 39., Duvikasz 71., ill. Herzog 11.)
Rayo Vallecano–Osasuna 2–1 (Chavarria 80., Palazón 84., ill. M. Gómez 29.)

Szóljon hozzá!