Liga BBVA - 2024.4.16.

A Valencia nyert Pamplonában, de Budimir elbénázott büntetőjén múlt

A spanyol La Liga 31. fordulójának egyetlen hétfői mérkőzésén az Osasuna hazai pályán 1–0-ra kikapott a Valenciától – a házigazda részéről Ante Budimir a 97. percben tizenegyest hibázott.
Tulajdonképpen a találkozó lényegét az előző egy bővített mondattal össze is lehet foglalni, esetleg még annyival kiegészíthetjük, hogy a mérkőzés egyetlen gólját André Almeida szerezte a 18. percben, amikor egy jó indítás után kissé jobbról, a tizenhatos vonaláról a kapuba lőtt. S egészen a második félidő ráadásának 7. percéig úgy tűnt, a meccs gyakorlatilag a lefújás pillanatában az azonnali feledés jótékony homályába burkolózik.

Ekkor aztán jött Ante Budimir, és egy csapásra emlékezetessé tette a mérkőzést: a 32 éves horvát csatár előbb kiharcolt egy tizenegyest – belépett a védője elé, aki belerúgott a lábába. A büntető kétségességét azonban jól érzékelteti, hogy a VAR-szobában cirka másfél percig nézték az esetet, mire kiküldték a játékvezetőt videózni, s ő is csaknem ennyi ideig nézte a felvételeket, mire a büntető megadása mellett döntött. Szóval, miután az Osasuna megkapta a tizenegyest, megint csak érkezett Budimir, ám minden idők egyik legrosszabbul végrehajtott büntetőjét produkálta. Elsőre úgy tűnt, mintha ki akarta volna rúgni a tizenegyespontot a labda alól, amely így a gólvonalig sem gurult el.

A büntető kimaradt, a Valencia győzött, az Osasuna kikapott, Budimir pedig egy ideig nem lesz a legnépszerűbbek között Pamplonában…
SPANYOL LA LIGA
31. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
Osasusa–Valencia 0–1 (A. Almeida 18.)

Szóljon hozzá!