Liga BBVA - 2024.4.15.

A Villarreal 95. perces tizenegyesgóllal mentett pontot Bilbaóban

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 31. fordulójában a Villarreal a hosszabbításban büntetővel mentett pontot az Athletic Bilbao otthonában. Az Almería szintén a hajrában megítélt tizenegyes értékesítésével ikszelt a Real Sociedad vendégeként.
Az egy héttel ezelőtt a spanyol Király-kupát megnyerő Athletic Bilbao a Villarrealt fogadta. A Villarreal kezdett jobban, a 11. percben viszont Gerard Moreno tizenegyest rontott. A második félidő elején Santi Comesana piros lapot kapott, így tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. Az emberelőnyt húsz perccel később Oihan Sancet révén ki is használta a Bilbao. 1–0

A baszkok azonban nem tudták megtartani az egygólos vezetést, a Villarreal újabb büntetőt kapott, és azt már Dani Parejo nem hibázta el a 95. percben, beállítva az 1–1-es végeredményt.
A bajnokság utolsó helyén álló Almería a 30. percben vezetést szerzett a Real Sociedad otthonában. Adrian Embarba gyönyörűen, jobb külsővel vette le Marc Pubill labdáját, majd jobbal a bal alsóba talált. Két perccel később máris egyenlítettek a hazaiak, Javi Galán beadására Sheraldo Becker érkezett remekül. 1–1

A második félidőben Mikel Oyarzabal közeli találatával már a hazaiak szereztek vezetést. Az Almeríának azonban volt válasza, a 87. percen Igor Zubeldia szabálytalankodott. A spanyol középpályás piros lapot, a vendégek büntetőt kaptak, amelyet Embarba használt ki, beállítva a 2–2-es végeredményt.

SPANYOL LA LIGA
31. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Real Sociedad–Almería 2–2 (Becker 32., Oyarzabal 59., ill. Embarba 30., 88. – a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Zubeldia (87., Real Sociedad)
Athletic Bilbao–Villarreal 1–1 (Sancet 67., ill. Parejo 90+5. – 11-esből)
Kiállítva: Comesana (46., Villarreal)
Las Palmas–Sevilla 0–2 (En-Nesziri 43., Lukebakio 90+3.)
Kiállítva: Coco (6., Las Palmas)
Granada–Alavés 2–0 (Uzuni 9. – 11-esből, Boyé 38.)

Szóljon hozzá!