Premier League - 2024.4.21.

Az Arsenal a Wolverhampton legyőzésével átvette a vezetést

Az Arsenal 2–0-ra nyert a Wolverhampton Wanderers otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 34. fordulójának szombat esti mérkőzésén.ű
Győzelmi kényszerben lépett pályára az Arsenal, amely a legutóbbi három tétmérkőzésén nem tudott nyerni; Mikel Artetáék a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében búcsúztak a Bayern Münchennel szemben, míg a bajnokságban az Aston Villa ellen maradtak alul, így nem tudták visszavenni a vezetést a Manchester Citytől.

A Wolverhampton sem volt azonban jó formában, a „farkasok” már öt tétmérkőzés óta nyeretlenek voltak.

Az Arsenal kezdte aktívabban a meccset, az első 20 percben több gólszerzési lehetőséget is kidolgozott. A 30. perchez érve a Wolves került helyzetbe, Joao Gomes éles szögből leadott lövését David Raya a kapufára tolta. Aztán a rendes játékidő utolsó percében előnybe került az Arsenal: Gabriel Jesus megharcolt a labdáért, Leandro Trossard-nak passzolt, aki kilőtte a bal felső sarkot (0–1).

A fordulás után kevés helyzetet jegyezhettünk fel, a Wolves nem igazán tudott veszélyeztetni. A túloldalon azonban láthattunk még egy gólt, a 95. percben Martin Ödegaard zárta le a mérkőzést (0–2).

Az Arsenal győzött, ezzel átvette a vezetést. Az „ágyúsok” jövő kedden a Chelsea-t fogadják, s mivel a – jelenleg egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, így vesztett pontok tekintetében első – Manchester City legközelebb csak csütörtökön lép pályára, egy újabb győzelemmel négy pontra eltávolodhatnának riválisuktól. A Liverpool holnap (vasárnap) a Fulhamhez látogat.

ANGOL PREMIER LEAGUE
34. FORDULÓ
Wolverhampton–Arsenal 0–2 (Trossard 45., Ödegaard 90+5.)

Szóljon hozzá!