Premier League - 2024.4.4.

AZ ARSENAL HOZTA A KÖTELEZŐT A LUTON ELLEN, ÉS A TABELLA ÉLÉRE ÁLLT

Az Arsenal 2–0-ra nyert hazai környezetben a Luton Town ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójában, míg a Brentford odahaza ikszelt a Brightonnal.

ARSENAL–LUTON 2–0

Az „ágyúsok” a várakozásoknak megfelelően domináns futballal rukkoltak elő, a Lutonnak momentumai is alig akadtak. A 18., kieső helyen álló együttes védelme a 24. percig állta a sarat, amikor Havertz Martin Ödegaard elé tálalt, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A szünet előtt megduplázta előnyét Mikel Arteta együttese, Smith-Rowe centerezése a menteni igyekvő Hasioka Daiki lábáról pattant a saját kapujába.

A fordulás utáni első perceket követően megváltozott a játék képe, s labdabirtoklás szempontjából kiegyenlítődött a meccs, de a Luton így sem tudott veszélyt teremteni Raya kapuja előtt. A másik oldalon az Arsenal nem rángatta valami erősen az istrángot, de a csereként beálló Tomijaszu lövése csak centikkel ment el a bal alsó sarok mellett. A hajrá nem tartogatott különösebb izgalmakat, így az Arteta-csapat győzött, és ideiglenesen visszaállt a tabella élére.

ANGOL PREMIER LEAGUE
31. FORDULÓ
Arsenal–Luton 2–0 (Ödegaard 24., Hasioka 44. – öngól)
Brentford–Brighton 0–0

Szóljon hozzá!