Bundesliga - 2024.4.13.

Az Augusburg simán megverte az Union Berlint

Az Augsburg 2–0-a legyőzte a Schäfer Andrással felálló Union Berlint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 29. fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén.
A forduló előtt az Augsburg a hetedik, az Union Berlin pedig a 13. helyen állt, így az előzetes esélyek hazai sikert ígértek. Már csak azért is, mert az Union a legutóbbi öt Bundesliga-mérkőzésén csupán két gólt tudott szerezni. A vendégeknél Schäfer András a kezdőcsapatban kapott lehetőséget edzőjétől és végigjátszotta a meccset.

A gól nélküli első félidő után egy hatalmas egyéni hiba hozta meg az Augsburg vezető találatát: a 48. percben Diogo Leite borzalmas hazaadására lecsapott Phillip Tietz, aki innen már könnyedén vette be a berlini együttes kapuját.

A folytatásban is az Augsburg irányította a találkozót, amelyet a 82. percben végleg el is döntött: Sven Michel volt eredményes, a gólt videózták, de végül nem állapítottak meg lesállást, így a hazaiak a második góljukat is megszerezték, és ezzel ki is alakították a végeredményt. 2–0

NÉMET BUNDESLIGA
29. FORDULÓ
Augsburg–Union Berlin 2–0 (Tietz 48., S. Michel 82.)

Szóljon hozzá!