Bundesliga - 2024.4.22.

Ezúttal a 97. percben mentette meg nagy sorozatát a Leverkusen

A német Bundesliga 30. fordulójának vasárnapi mérkőzésein a Werder Bremen 2–1-re legyőzte a VfB Stuttgartot, a Dortmund a Leverkusennel, a Freiburg pedig a Mainzcal játszott 1–1-es döntetlent. A már bajnok Bayer a 81. percben hátrányba került a BVB otthonában, ám a 97. percben sikerült egyenlítenie Xabi Alonso csapatának, amely így már 45 tétmérkőzés óta őrzi veretlenségét.
DORTMUND–LEVERKUSEN

A hétközi El-negyeddöntő-visszavágón néhány percen múlt, hogy véget érjen a friss német bajnok Leverkusen veretlenségi sorozata, végül Jeremie Frimpong megpattanó lövésével sikerült 44 meccsesre nyújtani a sorozatot. A Dortmund elleni rangadón már a széria 45. mérkőzése volt tehát a tét. Ennek megfelelő intenzitással futballoztak a csapatok az első félidőben, a dortmundiak otthonában a több mint 80 000 néző azonban remek hangulatot varázsolt a lelátókra, annak ellenére, hogy a szünetig csak egy-egy, kaput eltaláló lövést láthatott a publikum.

A második félidőre annyi változás jött, hogy átfordult a labdabirtoklási arány, immár valamivel többet volt a labda a hazaiaknál, ám igazán nagy helyzet nem sok akadt. Az utolsó tíz percre fordulva aztán váratlanul vezetést szerzett a BVB: a jobbról középre emelt labdát Niclas Füllkrug kapásból lőtte a leverkuseni kapuba. Ezzel néhány napon belül másodszor került veszélybe a gyógyszergyáriak történelmi sorozata.

Öt perccel a vége előtt aztán hosszabb közjáték következett: Nico Schlotterbeck felrúgta Frimpongot, majd egymásnak estek, jöttek a többiek is, még a kispadról is érkeztek a lökdösődő feleket szétválasztani, aminek a végén Daniel Siebert játékvezető néhány sárga kiosztása után piros lapot mutatott fel a csereként néhány perccel korábban beálló Victor Boniface-nek. A kedélyek lenyugvása után a VAR-szobából javasolták a bírónak, hogy nézze vissza az esetet, amit ő meg is tett – és visszavonta a piros lapot.

A nyolcperces hosszabbításban, a 96. percben Kobel fantasztikusat védett Grimaldo szabadrúgása után – szöglet. 97. perc: Florian Wirtz bal oldali szögletből belőtte a labdát, ami után Josip Stanisic az ötösről a dortmundi kapu jobb alsó sarkába csúsztatott. Néhány napon belül másodszor menekült meg a leverkuseniek sorozata az utolsó percekben!
SZOMBAT
Union Berlin–Bayern München 1–5 (Vertessen 90+1., ill. Goretzka 29., Kane 45+1., T. Müller 53., 66., Tel 62.)
Heidenheim–RB Leipzig 1–2 (Dovedan 69., ill. Sesko 42., Openda 85.)
Hoffenheim–Mönchengladbach 4–3 (Weghorst 36., Promel 58., Kabak 66., Stach 90+1., ill. Hack 39., 78., 89.)
1. FC Köln–Darmstadt 0–2 (Klarer 67., Vilhelmsson 90+1.)
Wolfsburg–Bochum 1–0 (Wind 43.)
PÉNTEK
Eintracht Frankfurt–Augsburg 3–1 (Saibi 55., Ekitike 61., Marmus 90+5., ill. R. Vargas 13.)

Szóljon hozzá!