Serie A - 2024.4.20.

Folytatódik a pocsék idegenbeli széria, de a vereséget legalább elkerülte a Juventus

A Juventus 2–2-es döntetlent játszott a Cagliari vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 33. fordulójában.
Az első félidőben a labdabirtoklást leszámítva semmilyen mutatóban nem nőtt a Cagliari fölé a Juventus, hogy aztán a szárdok hat perc alatt két gólt szerezzenek: Bremer kezezése után Gianluca Gaetano , Szczesny szabálytalanságát követően pedig Yerry Mina volt eredményes tizenegyesből.

A szünet után megpróbált magasabb fokozatra kapcsolni a Juventus, de látványosan nem tudott mihez kezdeni Claudio Ranieri szervezetten védekező legénységével. Egy gólt – jókora adag szerencsével – így is találtak a „zebrák”: Dusan Vlahovics szabadrúgásánál a sorfal egyik tagja összehozta magát, a labda pedig így talált utat a rövid sarokba. A meccs hajrájában Alberto Dossena egymaga összehúzta a torinóiak egyenlítő találatát: előbb eladta a labdát a középpályán, majd az ebből következő Yildiz-beadást a saját kapujába kotorta. A hátralevő percekben több gól nem született, így a Juventus zsinórban a hatodik nyeretlen meccsét könyvelhette el idegenben – legutóbb a Lecce otthonában nyertek a „zebrák”, még januárban.

OLASZ SERIE A
33. FORDULÓ
Cagliari–Juventus 2–2 (Gaetano 30., Y. Mina 36. – mindkettő 11-esből, ill. Vlahovics 61., Dossena 87. – öngól)

Szóljon hozzá!