Bundesliga - 2024.4.14.

Guirassy és Undav lecsapott, a Frankfurtot is legyőzte a Stuttgart

Érvényesítette a papírformát, és gólvágói vezérletével hazai pályán 3–0-ra nyert a VfB Stuttgart az Eintracht Frankfurt ellen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 29. fordulójában.
Miután a Bayern München nyert a Köln ellen, biztossá vált, hogy szombaton még nem lesz bajnok a Leverkusen. Ez pedig a gyógyszergyáriak másik üldözőjének, az idény előtti várakozásokat szintén jelentősen felülmúló Stuttgartnak is megkönnyítette a helyzetét, hiszen nem rajta múlt mások sorsa, és koncentrálhatott a saját dolgára.

Sebastian Hoenessék sokadszor is bizonyították, nem véletlenül vannak harcban az érmes helyekért, ugyanis mindkét gólvágójuk hamar beköszönt: a guineai Serhou Guirassy pazar kiugratás után lőtte be ziccerét a 11. percben, majd a 14.-ben a német támadó, Deniz Undav volt harcos, egy rossz bedobás után szerzett labdát a frankfurtiak utolsó védőjétől, és szép csel után ő sem hibázott.

Egy kis stat: Guirassy újabb góljával klubrekordot döntött, a Stuttgart színeiben ugyanis korábban senki sem szerzett 25 gólt egy Bundesliga-idényben.
Bár mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a hazaiak kíméletlenek voltak, amikor helyzetbe kerültek, és még a szünet előtt eldöntötték a lényegi kérdéseket, amikor Jamie Lewelling hajszálpontos kiugratást kapott, és nem rontotta el a nagy lehetőséget.

A második félidőben már kevésbé erőltette magát a Frankfurtnál így is veszélyesebben játszó Stuttgart, amely magabiztosan nyert 3–0-ra, és pontszámban tartja a lépést a Bayern Münchennel.

NÉMET BUNDESLIGA
29. FORDULÓ
VfB Stuttgart–Eintracht Frankfurt 3–0 (Guirassy 11., Undav 14., Lewelling 37.)

Szóljon hozzá!