Ligue 1 - 2024.4.15.

Hétgólos őrületet nyert meg a Lyon a Brest ellen

A francia futballélvonal 29. fordulójának vasárnapi utolsó mérkőzése elképesztő második félidőt hozott: hat gól mellett a Lyon a 105. percben, a második félidőt követő ráadás 15. percében szerzett büntetőgóllal győzött 4–3-ra a bajnoki második Brest ellen.
A találkozó úgy indult, mint bármely más futballmérkőzés: a Lyon az első félidő közepén fölényben is játszott, megérdemelten szerezte is meg a vezetést. Az igazi felhajtás a második félidőben vette kezdetét, amikor a vendég Brest hét perc alatt háromszor is beköszönt – a vendégek második és harmadik gólját szerző Romain Del Castillo az elsőnél még gólpasszt adott. Hiába vezettek azonban a vendégek 3–1-re 20 perccel a rendes játékidő vége előtt, a 80. percre már ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző (Alexandre Lacazette gólja után Nicolás Tagliafico egyenlített), ám az argentin világbajnok védő, Tagliafico hat perccel később már nem volt a pályán, Pierre Lees-Melouval együtt piros lapot kapott, mehetett zuhanyozni.

Így lemaradt arról, hogy a játékvezető összesen nyolc perc hosszabbítást jelzett, majd végül dupla ennyit hosszabbított, és a ráadás 15. percében befújt egy büntetőt a hazaiaknak. Amelyet Ainsley Maitland-Niles váltott gólra, ezzel pedig a Lyon megnyerte a hétgólos őrületet – de a második Brest továbbra is küzdhet a bajnoki ezüstért a Monacóval.

FRANCIA LIGUE 1
29. FORDULÓ
Lyon–Brest 4–3 (Tolisso 18., Lacazette 70., Tagliafico 79., Maitland-Niles 90+15. – 11-esből, ill. Mounie 60., Del Castillo 64., 67.)

Szóljon hozzá!