Ligue 1 - 2024.4.20.

Idénybeli legnagyobb különbségű győzelmével kapaszkodik a Nice

A Nice hazai pályán 3–0-ra legyőzte a bennmaradásért hajtó Lorient-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 30. fordulójának péntek esti mérkőzésén, és rég látott fölényes sikerével megerősítette helyét az üldözőbolyban.
A megelőző kilenc fordulóban csupán hat pontot gyűjtő nizzaiak az első félidő derekán Morgan Sanson remek alakításával szerezték meg a vezetést: a rutinos középpályás eredményes letámadással labdát csent a körülményeskedő vendégektől, majd a 16-oson belülre robogva éles szögből a rövid sarokba bombázott – ez volt az első bajnoki gólja az idényben.

A második játékrész elején Jérémie Boga bevágta a második gólt, majd a végjátékban az egyik csereember, Evann Guessand közelről megadta a kegyelemdöfést a zsinórban harmadszor gól és pont nélkül maradó bretonoknak.

A heteken át tartó hullámvölgyből kilábolni próbáló Nice kétpontnyira megközelítette a még BL-indulást érő negyedik helyen álló Lille-t.

Egy kis stat: a Nice több mint egy éve nem nyert ilyen nagy különbséggel bajnoki meccset; tavaly februárban a Monacót verte meg ugyancsak 3–0-ra.

FRANCIA LIGUE 1
30. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
Nice–Lorient 3–0 (Sanson 22., Boga 53., Guessand 89.)

Szóljon hozzá!