Liga BBVA - 2024.4.14.

Joao Félix ollózós gólja elég volt a Cádiz ellen, tartalékosan nyert a Barca

A címvédő Barcelona 1–0-ra nyert Cádizban a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 31. fordulójában.
A Barcelona – akárcsak a korábban pályára lépő Real Madrid a Mallorca ellen – tartalékosan lépett pályára a kiesés elől menekülő Cádiz otthonában: az ismert sérültek (Gavi, Balde) mellett az eltiltott Lewandowski, Cancelo és Inigo Martínez sem volt ott a meccskeretben, de Yamal, Raphinha, Gündogan, Araújo és De Jong is a kispadon kapott helyet.

A mérkőzés elején a felforgatott katalán csapat nehezen tudta megbontani a masszívan védekező Cádiz hátsó alakzatát, csupán Fort kapura tekeredő beadása adott komolyabb munkát Ledesmának. A 37. percben aztán szépségdíjas gól repítette át a katalánokat a holtponton: Marcos Alonso szögletét Álex Fernández csúsztatta oldalra, de a cádizi pechjére pont Joao Félix irányába hullott a labda, a portugál pedig ollózva szerezte meg a vezetést a címvédőnek. A Barca akár két góllal is vezethetett volna a szünetben, Fermín López lövését azonban Chust mentette a gólvonalról a 43. percben.

A fordulás után feljavult a Cádiz játéka, olyannyira, hogy gólt is szerzett, viszont Juanmi többméteres lesről indulva lőtt a hálóba, így maradt a minimális katalán előny. Nem sokkal később Chust és Joao Félix is gólhelyzetbe került, de mindkét játékos lövése célt tévesztett. Az utolsó negyedórára ráfordulva a csereként beálló Samassékou eresztett meg sistergős bombát a vendégkapu irányába, de a kicsit kinn álló Ter Stegen bravúrral szögletre ütötte a labdát.

A hazaiak a hátralevő időben is az egyenlítésért támadtak, akcóikba azonban rendre hiba csúszott. A Barca így a Real Madridhoz hasonlóan győzelemmel hangolt a következő fordulóban esedékes el Clásicóra, s továbbra is nyolc pont a hátránya a királyi gárda mögött.

Szóljon hozzá!