Serie A - 2024.4.16.

Kiengedték a kórházból a római védőt, aki vasárnap rosszul lett a pályán

Az olasz élvonalbeli futballbajnokság vasárnapi meccsét, az Udinese–Roma találkozót 1–1-es állásnál a hajrában félbeszakították azt követően, hogy Evan Ndicka rosszul lett, és hosszasan ápolták. A rómaiak védőjét azonnal kórházba szállították, ahol aztán kiderült, semmilyen szívproblémája nem volt. Ellenben a mérkőzés során a mellkasát érő ütések miatt légmell alakult ki nála, ez okozta a mellkasi fájdalmat. A Roma hétfő este közölte, elefántcsontparti játékosát hazaengedték az udinei kórházból.
Ijesztő pillanatok játszódtak le a vasárnap esti Udinese–Roma találkozón, amikor a 73. percben földre rogyott a vendégek 24 éves elefántcsontparti védője, Evan Ndicka, aki a gyepen szívtájékon masszírozta magát, amíg a gyorsan reagáló orvosi stáb odaért hozzá, s megkezdte szakszerű ellátását.

A rosszul lévő labdarúgót hordágyon vitték le a stadion orvosi szobájába, ahol gyors EKG-vizsgálat után azonnal a helyi kórházba szállították, a mérkőzést pedig a két csapattal egyeztetve félbeszakította Luca Pairetto játékvezető. Azt már vasárnap este lehetett valószínűsíteni, hogy nem volt szívrohama a játékosnak, ám a hétfőn elvégzett újabb vizsgálatok után már biztosan állítható, hogy nem a szívével volt gond – sokkal inkább az történt, hogy a mérkőzésen a mellkasát ért ütközések miatt kisebb légmelle alakult ki, ezért érezhetett intenzív mellkasi fájdalmat.

A Roma hétfő esti közleményében mindenesetre már arról számolt be, hogy Ndickát aznap hazaengedték a kórházból, köszönetet mondva a játékost ellátó kórházi személyzetnek.

„Az akut szívtájéki fájdalmat és a stadion orvosi szobájában elvégzett EKG-vizsgálat eredményét látva Evan Ndickát a helyi Santa Maria della Misercordia kórházba szállították, ahol az elvégzett kardiológiai vizsgálat negatívnak bizonyult bármilyen szívbetegségre. A hétfő délelőtti utolsó vizsgálatok során kiderült, a játékos mellkasi traumáját egy a bal oldalon kialakult minimális légmell okozta. Ndickát a kórházból elbocsátották, Rómában pedig további vizsgálatokon esik majd át. Klubunk ez úton szeretne köszönetet mondani az Udinese Calciónak, Luca Pairetto játékvezetőnek, az udinei stadion közönségének és a kórházi alkalmazottaknak professzionalizmusukért, valamint rendelkezésre állásukért” – áll az AS Roma hétfő esti közleményében.

Szóljon hozzá!