Liga BBVA - 2024.4.2.

LEGYŐZTE A VILLARREALT, S VISSZAVETTE A NEGYEDIK HELYET AZ ATLÉTICO MADRID

Az Atlético Madrid 2–1-re nyert a Villarreal vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 30. fordulójának zárómeccsén.

Korán elnémította a La Cerámica közönségét Diego Simeone együttese, a kilencedik percben Axel Witsel csúsztatta a hálóba Riquelme szögletét. A „matracosok” még az első félidőben megpróbálták megszerezni a második góljukat, de a veterán Raúl Albiol vezette védelem, illetve Filip Jörgensen kapus a szünet előtt többször már nem kapitulált. 

A második játékrész is korai gólt hozott, az 50. percben Alexander Sörloth lőtt laposan a védők lábai között a bal alsó sarokba. A folytatásban is a hazaiak domináltak, de – akárcsak az Atlético az első félidőben – nem tudtak újabb gólt szerezni. A hajrában óriási ziccert hagyott ki Parejo révén a Villarreal, ezt pedig góllal büntették a vendégek: Saúl Níguez 15 méterről belsőzött a jobb alsó sarokba.

A rutinos középpályás gólja győzelmet ért az Atléticónak, amely megszakította a hazaiak kilencmeccses veretlenségi sorozatát, és – megelőzve a Real Madridtól kikapó Athletic Bilbaót – feljött a BL-szereplést jelentő negyedik helyre. 

SPANYOL LA LIGA
30. FORDULÓ
Villarreal–Atlético Madrid 1–2 (Sörloth 50., ill. Witsel 9., Saúl 87.)

VASÁRNAP JÁTSZOTTÁK
Real Madrid–Athletic Bilbao 2–0 (Rodrygo 8., 73.)
Alavés–Real Sociedad 0–1 (J. Pacheco 59.)
Celta Vigo–Rayo Vallecano 0–0
Girona–Real Betis 3–2 (Dovbik 36., 65. – az elsőt 11-esből, Stuani 90+2., ill. Willian José 45+4., 76.)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Getafe–Sevilla 0–1 (Ramos 5.)
Almería–Osasuna 0–3 (Arnaiz 2., Budimir 9., Iker Munoz 62.)
Valencia–Mallorca 0–0
Barcelona–Las Palmas 1–0 (Raphinha 59.)
Kiállítva: Valles (25., Las Palmas)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Cádiz–Granada 1–0 (R. Navarro 51.)

Szóljon hozzá!