Liga BBVA - 2024.4.30.

Lewandowski-mesterhármas, a Barcelona megverte a Valenciát

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 33. fordulójának záró mérkőzésén, hétfő este a Barcelona 4–2-re legyőzte a Valenciát.
Rubén Baraja a Valencia történetének legfiatalabb kezdőjét küldte pályára a Barcelona otthonában, a tizenegy labdarúgó átlagéletkora 22 év és 198 nap volt.

A mérkőzés első gólját is egy fiatal játékos szerezte, igaz, nem a vendégeknek – a Barcelona 20 éves támadója, Fermín López volt eredményes, aki Raphinha beadásából fejelt kapuba a 22. percben.

Öt perccel később máris jött az egyenlítés. Elsőre hosszú volt a kiugratás Hugo Durónak, de a kapujából kimozduló Marc-André ter Stegen nem tudta átemelni a Valencia támadóját, így Hugo Duro a labdát megszerezve az üres kapuba passzolt. Nem sokkal később újabb hazai védelmi hiba következett. Ronald Araújo becsúszása volt szabálytalan, Pepelu pedig a büntetőt értékesítve megszerezte a vezetést a Valenciának (1–2). A félidő vége előtt a vendégek kapusa a tizenhatoson kívül kézzel szerelte Lamine Yamalt, a játékvezető pedig a VAR közbenjárása után kiállította Giorgi Mamardasvilit.

A második félidő elején máris kihasználta emberelőnyét a Barcelona, Ilkay Gündogan szögletéből Robert Lewandowski fejelt a kapuba. Az emberelőnyben végig fölényben játszó hazaiak a 82. percben találtak ismét a Valencia kapujába: Gündogan szögletét Araújo megcsúsztatta, Lewandowski pedig közelről megszerezte a gránátvörös-kékek harmadik fejes gólját. A 4–2-es végeredményt Lewandowski állította be a ráadás pillanataiban, szabadrúgásból szerezte meg harmadik gólját. A Barcelona győzelmével a Gironát megelőzve a tabella második helyére lépett előre.

Szóljon hozzá!