Ligue 1 - 2024.4.4.

MBAPPÉ FURCSA GÓLJA DÖNTÖTT, A PSG BEJUTOTT A FRANCIA KUPA DÖNTŐJÉBE

A Paris Saint-Germain hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Rennes-t a labdarúgó Francia Kupa szerda esti elődöntőjében, bejutott a május végi fináléba, ahol a Lyon lesz az ellenfele.

Nyílt sisakkal játszottak a csapatok, a párizsiak támadtak valamivel többet, és a 36. percben nagyon közel jártak a gólhoz: Kylian Mbappé tizenegyest harcolt ki, el is vállalta a végrehajtását, csakhogy Steve Mandanda nagy vetődéssel kiütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A sors azonban úgy akarta, hogy Mbappé gyorsan feledtethesse hibáját: a világbajnok nem kis szerencsével, megpattanó lövéssel mattolta a rennes-i kapust a 40. percben, 1–0

Egy kis stat: Mbappé 37 gólnál jár a Francia Kupában (nyolcat szerzett ebben a kiírásban), az örökrangsorban a negyedik helyen áll Michel Platini (44), Delio Onnis (44) és Bernard Lacombe (39) mögött. (L’Équipe)

A szünet után voltak kisebb lehetőségeik a bretonoknak is, ám nagy védéseket megint csak Mandandának kellett bemutatnia; a veterán kapus tette a dolgát, így mindvégig nyílt maradt a meccs, az egyenlítés azonban nem jött össze.

A PSG–Lyon döntőt május 25-én rendezik meg a Lille otthonában, a villeneuve-d’ascq-i Pierre Mauroy Stadionban.

FRANCIA KUPA
ELŐDÖNTŐ
PSG–Rennes 1–0 (K. Mbappé 40.)

Szóljon hozzá!