Liga BBVA - 2024.4.13.

Négy meccs után nyert újra bajnokit a Betis

A Real Betis négy vesztes bajnoki után 2–1-re legyőzte a kiesés elől menekülő Celta Vigót a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 31. fordulójának pénteki játéknapján.
A forduló előtt a Betis a kilencedik pozícióban állt, de még reális esélye volt (van) az Európa-ligás helyek egyikére, míg a Celta Vigo a 17. helyen, épphogy nem kieső helyről kezdte a fordulót. A sevillai együttes ugyanakkor csapnivaló formában volt az elmúlt hetekben, hiszen a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, most azonban újra győzelemnek örülhettek a zöld-fehérek.

A gól nélküli első félidő után az 53. percben Juan Miranda szerzett vezetést a Betisnek, majd a második félidő hajrájában a meccs legjobbja, Isco adott forintos passzt Nabil Fekirnek, aki egy csel után a rövid felsőbe zúdította a labdát.

A Celta a második kapott gól után elkezdett bátrabban futballozni, beszorította ellenfelét és a 91. percben Jörgen Strand Larsen révén szépített. Az egyenlítésre azonban már nem maradt ideje a vigói gárdának (bár egy komolyabb lehetősége még akadt), így a Betis végül megnyerte a meccset. 2–1

Szóljon hozzá!