Bundesliga - 2024.4.4.

NÉMET KUPA: DÖNTŐBEN A LEVERKUSEN, ÉS MÁR 40 MECCSES A VERETLENSÉGI SOROZATA

A Bayer Leverkusen könnyedén, 4–0-ra győzte le a 2. Bundesligában szereplő Düsseldorfot a Német Kupában, így bejutott a sorozat döntőjébe, és 40 meccsesre növelte rendkívüli veretlenségi szériáját.

A Bundesliga éllovasa hamar megmutatta a két csapat közötti osztálykülönbséget, Jeremie Frimpong már a hetedik percben megszerezte a vezetést, amikor a szerencsésen pattanó labda épp a lába elé érkezett, ő pedig kíméletlenül a léc alá lőtt. Nem meglepőm módon a folytatásban sem vett vissza a Leverkusen, a 20. percben Amine Adli találatával megduplázta a különbséget, majd még a félidő vége előtt Florian Wirtz is betalált, így magabiztos előnnyel mehettek szünetre a hazaiak.

A fordulás után visszavett a tempóból a leverkuseni gárda, de így is tovább tudta növelni előnyét. A 60. percben egy kezezést követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, Wirtz pedig nem tévesztett célt, amivel 4–0-ra alakította az állást, ami a meccs végeredményének is bizonyult.

Ezzel a győzelemmel azonban nemcsak a kupadöntőben való részvételét harcolta ki a Bayer, hanem 40 (!) meccsesre növelte veretlenségi sorozatát is. Az már az elődöntő előtt eldőlt, hogy a Leverkusen lehet az az élvonalbeli csapat, amely ebben az idényben Német Kupát nyer, a másik ágon ugyanis a másodosztályú Kaiserslauternt a harmadosztályú Saarbrücken fogadta. Azon a mérkőzésen a vendégek arattak sima győzelmet (0–2), így Xabi Alonsónak és csapatának rajtuk keresztül vezethet az útja a kupagyőzelemhez.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Bayer Leverkusen–Fortuna Düsseldorf (II.) 4–0 (Frimpong 7., Adli 20., Wirtz 35., 60. – a másodikat 11-esből)

Szóljon hozzá!