Premier League - 2024.4.16.

Palmer mesternégyest vágott, a Chelsea kiütötte az Evertont

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójának hétfői meccsén a Chelsea 6–0-ra legyőzte az Evertont.
A Chelsea nagyon hamar rálépett a gázpedálra a kiesés elől menekülő Everton ellen – a 13. percben Cole Palmer Branthwaite-et fűzte be csúnyán, majd sarokkal Nicolas Jacksonnak passzolt. A csatár egyből visszatette lövésre, az angol játékos pedig állítás nélkül kilőtte a jobb alsó sarkot.

Palmerrel nem tudott mit kezdeni az Everton védelme, a 18. percben egy kipattanóból fejelt gólt, majd szűk tíz perccel később Pickford hatalmas hibája után emelt az üres kapuba. A vendégek borzasztóan gyengén védekeztek, az első félidő végén még Jackson is eredményes volt egy szép átvétel és lapos lövés után.

A 4–0-s előny tudatában igencsak visszavett a Chelsea, de így sem maradtak gól nélkül a hazai szurkolók: a 64. percben Palmer tizenegyesből megszerezte a negyedik találatát is, ezzel beérte a Premier League-góllövőlistájának éllovasát, a 20 gólos Erling Haalandot.

A hajrában a csereként pályára lépő fiatal tehetség, Alfie Gilchrist is bevágott egy kipattanót, így alakult ki a 6–0-s végeredmény.

ANGOL PREMIER LEAGUE
33. FORDULÓ
Chelsea–Everton 6–0 (Palmer 13., 18., 29., 64. – az utolsót 11-esből, N. Jackson 44., Gilchrist 90.)

Szóljon hozzá!