Premier League - 2024.4.4.

PHIL FODEN TRIPLÁZOTT, A CITY ÁTGÁZOLT AZ ASTON VILLÁN

A címvédő Manchester City 4–1-re megverte odahaza az Aston Villát az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójának szerda esti meccsén.

Nem sokáig kellett várni a gólra az Etihad Stadionban, a 11. percben Rodri váltotta gólra Doku lapos passzát. A vendégek válaszára sem kellett sokat várni, Jhon Durán Rogersszel kényszerítőzött, majd a kilépő Ortega mellett a hosszú sarokba helyezett. Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennek vonulnak a szünetre a csapatok, de Phil Foden szabadrúgásánál szétnyílt a vendég sorfal, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki.

A folytatás után City-helyzeteket láthattunk, majd Unai Emery csapata egyenlíthetett volna, de Stefan Ortega két ízben is fontos védést mutatott be. Úgy tűnt, hogy idő kérdése a birminghami gól, de Phil Foden előbb Rodri passzát lőtte az üresen tátongó bal alsóba, majd 20 méterről ágyúzott a bal felső sarokba, kipipálva a mesterhármast.

A lényegi kérdések ezzel eldőltek, s noha hazaiaknak még akadtak helyzeteik, több gól már nem született. A Guardiola-csapat ezzel a sikerrel pontszámban utolérte a Liverpoolt, amely csütörtökön a Sheffield Unitedet fogadja.

ANGOL PREMIER LEAGUE
31. FORDULÓ
Manchester City–Aston Villa 4–1 (Rodri 11., Foden 45+1., 62., 69., ill. Durán 20.)
Arsenal–Luton 2–0 (Ödegaard 24., Hasioka 44. – öngól)
Brentford–Brighton 0–0

Szóljon hozzá!