Premier League - 2024.4.13.

Pontlevonással kezdi következő másodosztályú idényét a Sheffield United

Ponthátrányból kezdi következő másodosztályú idényét az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) utolsó helyén álló Sheffield United – közölte csütörtökön az Angol Labdarúgóliga (EFL).
A Sheffield Unitedet azért sújtotta kétpontos levonással az EFL, mert a 2022–2023-as kiírásban – amikor feljutott a Premier League-be – nem fizetett más kluboknak és a kifizetések együttesen meghaladták az 550 napnyi késést – írja az EFL.

„A szankció a 2022–2023-as idényre vonatkozik, amikor a klub nem teljesített számos kifizetést más kluboknak. A felfüggesztett pontlevonás akkor lép életbe, ha a klub késve teljesíti a más kluboknak járó kifizetéseket az átigazolások miatt” – fogalmazott az EFL közleménye.

A Sheffield United kétpontos levonása akkor lép életbe, amikor legközelebb a másodosztályban (Championship) szerepel, azaz minden bizonnyal már a következő évadban, hiszen Chris Wilderék úgy utolsók a Premier League-ben, hogy kilenc pontra vannak a bentmaradást érő helyen álló Nottingham Foresttől. A klubot a két pont mellett még 310 455 fontra is büntették.

Szóljon hozzá!