Liga BBVA - 2024.4.14.

Tchouaméni bombája döntött, a Real Madrid bevette a mallorcai erődöt

A Real Madrid 1–0-ra nyert a Mallorca vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 31. fordulójában.
Carlo Ancelotti kezdőcsapata látványosan jelezte, hogy a Real Madrid a szerdai, Manchester City elleni BL-negyeddöntőre pihentetni próbálja legfontosabb játékosait. Hat alapember (Lunyin, Rüdiger, Valverde, Mendy, Bellingham és Tchouaméni) ezzel együtt ott volt a Mallorca ellen a kezdő sípszó pillanatában – mondjuk, fontos hozzátenni, hogy a francia szűrő eltiltás miatt amúgy is kihagyja az a manchesteri ütközetet.

A másik oldalon Javier Aguirre – az előzetes várakozásoknak megfelelően – „beparkolta a buszt” a királyi gárda ellen, s a kontrákra és a rögzített helyzetekre helyezte a hangsúlyt. A meglehetősen eseménytelen első 30 után némi futballt is láthattunk: előbb Lunyinnak kellett leérnie Raíllo fejesére, majd Bellingham döngette meg a keresztlécet. Ezzel viszont mindkét fél ellőtte az összes puskaporát az első 45 percben, gól nélkül fordultak tehát a csapatok.

Alig két perc telt el a szünet után, amikor megtört a jég: Aurélien Tchouaméni 25 méterről vállalkozott lövésre, a labda pedig egy védőn lábán enyhe gellert kapva, védhetetlenül csapódott a kapu bal oldalába. Kevesebb mint tíz perccel később Brahim cselezte magát ziccerbe, de nem tudott túljárni Rajkovics eszén. A közelmúltban a marokkói válogatottban bemutatkozó támadó a 62. percben a frászt hozta a madridi drukkerekre, ezúttal Modric passzát nem tudta a kapuba továbbítani. A másik oldalon a csereként beálló Abdón egyenlíthetett volna, de közeli lövésébe Nacho tudott belelépni.

A folytatásban sem lassult le a meccs, előbb Valverde lövését mentették a gólvonalról a hazaiak, majd Darder bombáját paskolta ki Lunyin a jobb felsőből. Az utolsó negyedórában visszaesett a mérkőzés tempója, de a ráadás utolsó másodperceiben elsüvített a lövedék a madridiak füle mellett: egy hosszú beívelésre érkezett Lunyin, Muriqivel ütközve azonban kiejtette a labdát a kezéből, majd a koszovói center az üresen tátongó kapu mellé lőtt, s mivel a játékvezető nem látott szabálytalanságot az esetnél, elmondható, hogy Muriqi lábában maradt az egyenlítés.

A Real Madrid tehát – az idényben mindössze negyedik csapatként – nyerni tudott a nehéz terepnek számító Son Moixban, s legrosszabb esetben is nyolc pont előnnyel vág neki a jövő hétvégén sorra kerülő el Clásicónak. 0–1

Szóljon hozzá!