Serie A - 2024.4.10.

Több mint ötmillió eurót kap korábbi ügynökétől a Inter védője

A Sports Entertainment Group (SEG) játékosügynökségnek több mint ötmillió eurót kell kifizetnie az olasz élvonalban (Serie A) szereplő Inter védőjének, Stefan de Vrijnek – állapította meg az amszterdami fellebbviteli bíróság a Telegraaf szerint.
Az SEG képviselte De Vrij érdekeit, amikor a holland bekk 2018 nyarán a Lazióból az Interbe igazolt 40 millió euró fejében. Az ügynökség 9.5 millió eurónyi jutalékot (más források szerint 7.5 milliót) kapott a transzfer nyomán a milánói klubtól, de erről nem tájékoztatta a labdarúgót, noha szerződésben foglalt kötelessége lett volna így tenni. De Vrijnek – saját állítása szerint – így anyagi kára keletkezett, emiatt 22 millió euróra perelte az SEG-t, majd 2022-ben ügynököt is váltott (jelenleg a P&P Sport Management képviseli a játékost).

A bíróság első fokon – ugyancsak 2022-ben – a játékosnak adott igazat, s 4.75 millió euró kifizetésére kötelezte az SEG-t. A cég fellebbezett – az ügynökség saját érvelése szerint nem De Vrijnek, hanem az Internek nyújtott segítséget az üzlet létrejöttében –, de a fellebbviteli bíróság keddi döntésében ismételten a játékosnak adott igazat, s a korábbinál nagyobb összeg, 5.2 millió euró kifizetésére kötelezte a céget.

Szóljon hozzá!