Liga BBVA - 2024.5.21.

A góllövőlista éllovasaival frissítené csatársorát az Atlético Madrid – sajtóhír

A Villarrealban futballozó Alexander Sörloth, valamint a meglepetés csapat Gironát erősítő Artem Dovbikot szemelte ki a spanyol élvonalban már biztosan a negyedik helyen végző Atlético Madrid – írja a Marca.
A „matracosok” az előző idényhez hasonlóan ebben a kiírásban sem tudtak beleszólni a bajnoki címért folyó küzdelembe, így a madridi szaklap szerint indokolt a vérfrissítés a Simeone-csapat támadósorában. Az Atleti elsősorban a 23 bajnokin öt gólt és egy gólpasszt jegyző Memphis Depayt tervezi átadólistára tenni, de Álvaro Morata (31 bajnoki meccsen 15 gól és három gólpassz) jövője is bizonytalan.

A fővárosi gárda a jelenlegi idény góllövőlistájának első két helyezettjét szemelte ki: Alexander Sörlothot és Artem Dovbikot. A Villarreal norvég centere a hétvégi, Real Madrid elleni mesternégyessel ugrott a góllövőlista élére (jelenleg 23 gólt és hat gólpasszt számlál). A 28 éves csatár nem kezdte jó formában az évadot, de a jelenlegi vezetőedző, Marcelino érkezése után elkapta a fonalat, és megmutatta, miért szerepelt korábban többek között az RB Leipzigben vagy a Real Sociedadban.

A már biztos bronzérmes Girona ukrán támadója (aki nyáron a Dniprótól szerződött Katalóniába) egy gólt szerzett a hétvégi fordulóban, így 21 góllal és hét gólpasszal áll a rangsor második helyén.

Mindkét labdarúgó Moratához hasonló (magas, gólerős csatár) játékosprofilt képvisel, de mindkettejüket élő szerződés köti aktuális klubjukhoz, így az Atléticónak alaposan a zsebébe kell nyúlnia, ha meg akarja szerezni őket.

Szóljon hozzá!