Bundesliga - 2024.5.5.

a Stuttgart legyőzte a Bayernt

Hiába szerezte meg Harry Kane idénybeli 36. gólját, a VfB Stuttgart hazai pályán 3–1-re nyert a Bayern München ellen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 32. fordulójában, így Sebastian Hoenessék két pontra csökkentették hátrányukat a rekordbajnokkal szemben az ezüstérem megszerzéséért zajló versenyben.
A Leverkusen bajnoki címe után a második helyről dönthetett a rekordbajnok Bayern München stuttgarti vendégjátéka. Hiába rutinosabbak az éles helyzetekben a vendégek, a hazaiak egy pillanatig sem játszottak megilletődötten, s többször is Manuel Neuernek kellett közbeavatkoznia, de mindig ő sem tudott hárítani, a VfB pedig Leonidas Stergiou révén szerzett vezetést a 29. percben.

Az előny azonban tíz percig sem tartott, a Bayern Harry Kane tizenegyesével és idénybeli 36. góljával hamar egyenlített. A fordulás után sem vettek vissza a tempóból a csapatok, a vendégek Eric-Maxim Choupo-Moting révén közel álltak a fordításhoz is, de a kameruni válogatott támadó elhibázta ziccerét.

Bár Deniz Undavéknak és Harry Kane-éknek is megvoltak a lehetőségeik a mérkőzés eldöntésére, a vezető gólt a 84. percben a hazaiak szerezték meg, amikor Silas beadását a hosszún érkező Dzsong Vu Jong a kapu bal oldalába fejelte, a kegyelemdöfést pedig a 93. percben Silas adta meg a vendégeknek. 3–1

A Stuttgart sikerével két pontra csökkentette hátrányát a Bayernnel szemben az ezüstéremért zajló versenyben – igaz, ezt két forduló alatt kellene ledolgoznia Sebastian Hoeness csapatának.

Szóljon hozzá!