Serie A - 2024.5.22.

Claudio Ranieri az idény végén visszavonul

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Cagliari kedden hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csapat vezetőedzője, Claudio Ranieri az idény végén elhagyja a csapatot, egyben végleg visszavonul a profi futballtól.
A 72 éves olasz szakember a Cagliari előtt számos európai sztárcsapatot irányított, többek között volt a Valencia, az Atlético Madrid, a Roma, a Juventus és a Chelsea vezetőedzője is, pályafutása legnagyobb sikerét azonban a Leicester Cityvel érte el, amikor a 2015–2016-os idényben hatalmas bravúrt végrehajtva megnyerte vele a Premier League-et. Abban az évben egyébként a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az év legjobb edzőjének is megválasztotta.

Claudio Ranieri két különböző ciklusban is irányította a Cagliarit, először 1988 és 1991 között, s rögtön első évében megnyerte az olasz harmadosztályt, majd 2023-ban ismét kinevezték, és a második regnálása is sikeres volt, hiszen előbb visszajuttatta az együttest az élvonalba, idén pedig kiharcolta a bennmaradást a Serie A-ban.

Szóljon hozzá!