Külföldi - 2024.5.28.

Cristiano Ronaldo gólrekordjával zárult a szaúdi liga

A szaúdi labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában az Al-Naszr Cristiano Ronaldo duplájának köszönhetően nyert. A portugál 35 góllal végzett a góllövőlista élén.
A szaúdi bajnokság utolsó fordulójára már kevés izgalom maradt. Az Al-Hilal már fordulókkal ezelőtt megnyerte a bajnokságot, ahogy az Al-Naszr második és az Al-Ahli harmadik helye is biztossá vált.

Az Al-Naszr az ötödik helyen záró Al-Ittihadot fogadta. Cristiano Ronaldo az első félidő végén, majd a második játékrészben egy szögletet követően volt eredményes. A portugált nem sokkal később lecserélték, így csapata tizenegyesét már nem ő értékesítette. Cristiano Ronaldo 35 góllal zárta a bajnokságot, amivel gólkirály lett. Ráadásul még soha senki nem lőtt egy idényen belül ennyi gólt a szaúdi ligában, CR tehát új rekordot állított fel. A 39 éves játékosnak pályafutása során Szaúd-Arábia már a negyedik ország, ahol gólkirály lett. Korábban Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is zárt a góllövőlista élén.

A mérkőzés hajrájában a vendégek két gólt is szereztek, majd az Al-Naszr a 95. percben állította be a 4–2-es végeredményt.

Szóljon hozzá!