Premier League - 2024.5.5.

Haaland négy gólt szerzett, a Wolves ellen sem hibázott a City

A Manchester City 5–1-re legyőzte a Wolverhampton Wandererst az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) szombat esti találkozóján. Erling Haaland ismét megtalálta góllövőcipőjét, klasszikus mesternégyest szerzett a találkozón.
délután az Arsenal simán legyőzte a Bournemoutht, így Pep Guardiola csapata győzelmi kényszerrel a vállán lépett pályára a Wolverhampton ellen az Etihadban. A teher azonban cseppet sem látszott meg a City játékán, ahogy az várható is volt, a manchesteri együttes simán elintézte a „farkasokat”, köszönhetően leginkább Erling Haalandnak, aki ismét csúcsformában futballozott, s négy gólt jegyzett.

A norvég klasszis a 12. percben tizenegyesből szerzett vezetést csapatának, majd újabb két gólt szerzett a szünet előtt, a harmadikat is büntetőből, azaz már a szünetben mesterhármasnál járt.

Az 53. percben aztán váratlanul szépített a Wolves, de Haalandnak csak egy perc kellett, és újból lecsapott, 4–1-re alakítva az eredményt. Klasszikus mesternégyes! A hajrában még Julián Álvarez „belerondított” Haaland mesterművébe, persze ezt nem bánták a City-hívek: az argentin világbajnok állította be az 5–1-es végeredményt.

ANGOL PREMIER LEAGUE
36. FORDULÓ
Manchester City–Wolverhampton 5–1 (Haaland 12., 35., 45+3., 54. – az elsőt és a harmadikat 11-esből, J. Álvarez 85., ill. Hvang Hi Csan 53.)

Szóljon hozzá!