Ligue 1 - 2024.5.7.

Hétgólos rangadó, őrült végjáték – nyert a Lyon

Kétgólos hátrányban is volt a Lyon, mégis győzött 4–3-ra Lille-ben a francia élvonalbeli labdarúgó-bajokság (Ligue 1) hétfő késő esti mérkőzésén, és versenyben maradt az európai kupaindulásért.
A BL-zónát ostromló Lille Bafodé Diakité fejesével szerzett vezetést az első félidő derekán, és bár Edon Zhegrova a kispadon kezdett, Yusuf Yazici sérülése miatt korán a pályára került, és alsó sarkos lövéssel ő duplázta meg az előnyt a 37. percben.

De ez a Lyon már nem az őszi Lyon, amelyik hazai pályán sem tudott reagálni a Lille kétgólos előnyére; ezúttal a második félidő közepén, gyors ellenakció végén Szaid Benrahma , szépített, majd a helyére becserélt Malick Fofana egyenlített is (2–2).

A 19 éves Fofana a fontos gólok embere: néhány hete a Nantes ellen 1–1-nél vezetést szerzett (győzelem lett a vége), a Monaco elleni 3–2-es meccsen pedig ő lőtte a győztes gólt. Ezúttal is három pont került a gyűjteménybe, de a hátralévő rövidke időben még volt néhány kanyar a meccsben…

Először is Diakité újra vezetést szerzett a Lille-nek (3–2), csakhogy kisvártatva Alexandre Lacazette is betalált (3–3, VIDEÓ ITT!), sőt Fofanához hasonlóan még egy lyoni csereember, Mama Baldé is fejelt egy gólt – a Lyon tehát megnyerte ezt az őrült meccset, azaz a katasztrofális, kieséssel fenyegető ősz ellenére versenyben van az európai kupaindulásért!

Egy kis stat: mivel is zárhatnánk egy hétfői francia bajnokit? Talán egy furcsa statisztikával: Ludovic Giuly, Alain Caveglia, Sonny Anderson és Christophe Delmotte után Alexandre Lacazette lett a Lyon történetének ötödik olyan labdarúgója, aki a klub színeiben a hét minden napján szerzett gólt hivatalos mérkőzésen. (Stats Foot)

FRANCIA LIGUE 1
32. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
Lille–Lyon 3–4 (B. Diakité 21., 85., Zhegrova 37., ill. Benrahma 65., M. Fofana 82., Lacazette 88., Mama Baldé 90+2.)

Szóljon hozzá!