Bundesliga - 2024.5.6.

Ismét győzött a Leverkusen, immár 48 tétmeccse veretlen

A már biztos bajnok Bayer Leverkusen 5–1-re diadalmaskodott Frankfurtban vasárnap, a német első osztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 32. fordulójában, tovább növelte fantasztikus, immár 48 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.
Megmosolyogtató, hogy a sárga lapos figyelmeztetések miatt ezúttal eltiltását töltő Xabi Alonso csodacsapata úgy iskolázta le a Frankfurtot, hogy a vetélytárs hattal több alkalommal rúgott kapura, s mindössze eggyel kevesebbszer találta el azt, mint a Leverkusen, amely hat kaput eltaláló lövésből öt gólt jegyzett. Igaz, kettőt büntetőből, Exequiel Palacios, valamint Victor Boniface is így volt eredményes. Rajtuk kívül Granit Xhaka, Patrik Schick és Jeremie Frimpong is betalált, míg a túloldalon egyedül Hugo Ekitiké szerzett gólt, ez azt jelentette, hogy Német Kupa-döntős, hajszál híján Európa-liga-fináléba jutott, már biztos német bajnok Bayer Leverkusen 5–1-es sikerrel 48-ra növelte veretlen tétmeccseinek a számát.

További érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy Xabi Alonsóék beállították a Benfica európai veretlenségi rekordját, a lisszaboni alakulat 1963 decembere és 1965 februárja között 48 tétmérkőzésen nem talált legyőzőre valamennyi sorozatot figyelembe véve.

Szóljon hozzá!