Serie A - 2024.5.27.

nem lőtt gólt, és a tizedik helyen zárt a tavalyi bajnok Napoli

A Napoli 0–0-as döntetlent játszott a Leccével, míg az Atalanta könnyedén, 3–0-ra verte a Torinót az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Napoli ugyan sokkal magabiztosabban játszott és sok lövéssel próbálkozott, de ezek egyáltalán nem működtek. A lehetőségeiből még a kaput sem sikerült eltalálni a nápolyiaknak, így gól nélkül fordulhattak a csapatok.

A második félidőben ugyan már teljes nápolyi fölényt láthattunk és már sokkal komolyabb helyzeteket tudott kialakítani a hazai együttes, de ezeket továbbra sem tudta gólra váltani – maradt a 0–0.

A tavalyi bajnok így a tabella tizedik helyén zárta a csalódáskeltő idényét a Serie A 2024/2025-ös kiírásában.

A friss Európa-liga-győztes Atalanta ugyan már korábban bebiztosította a helyét a Bajnokok Ligája-főtábláján, mégis kifejezetten agresszívan kezdte a találkozót. A 26. percben a bergamói gárda Gianluca Scamacca találatával már előnybe is került, majd még a félidő előtt az El döntőjében triplázó Ademola Lookman góljával meg is duplázta azt.

A fordulás után sem lassított az Atalanta és folyamatosan támadta a Torino kapuját, aminek a 70. percben lett ismét eredménye, amikor büntetőhöz jutott a hazai gárda. A tizenegyest Mario Pasalic lőtte be nyugodt fejjel, ezzel háromra növelve a bergamói előnyt és bebiztosította a győzelmet.

Ezzal a sikerrel az Atalanta felugrott a negyedik helyre, ami azt jelenti, hogy az AS Roma már biztosan nem indulhat az ősszel induló BL-ben és nem döntenek rekordot az olaszok 6 csapattal.

Szóljon hozzá!