Serie A - 2024.5.7.

Salernói győzelmével BL-helyen az Atalanta

Az Atalanta 2–1-re nyert a Salernitana vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójának hétfői játéknapján. A késő esti meccsen a Napoli döntetlent játszott az Udinesével.
SALERNITANA–ATALANTA

Az élvonaltól már biztosan búcsúzó salernói gárda Loum Tchaouna találatával szerezte meg a vezetést a 18. percben, majd a második félidőben hét perc alatt fordítottak a vendégek – előbb Gianluca Scamacca, majd Teun Koopmeiners volt eredményes. A meccs hajrájában Tchaouna lábában maradt az egyenlítés, így Gianpiero Gasperini együttese feljött a BL-szereplést érő ötödik helyre – úgy, hogy eggyel kevesebb meccset játszott az azonos pontszámmal álló Románál.

UDINESE–NAPOLI

A gól nélküli első félidő után hamar előnybe került az előző kiírás bajnoka, az 51. percben Victor Osimhen bólintott a kapuba Politano beadásából. A kapott gól felrázta a hazaiakat is, de Davis lövését védte Meret. Ezután Osimhen tornáztatta meg a hazai kapust, majd újabb gólt szerzett, de les miatt visszavonták. Már zsebben érezhette a három pontot a nápolyi csapat, amikor a ráadás második percében Isaac Success a kapuba küldte a Kristensen által középre tett labdát, beállítva az 1–1-es végeredményt.

A kieső helyen álló Udinese ezzel két pontra csökkentette hátrányát a már benn maradó Empoli, Frosinone kettőssel szemben, ráadásul minkét riválissal játszani fog a hátralevő meccseken. Ezzel szemben a Napoli egyre távolabb került az európai porondtól: öt pontot kellene ledolgoznia a hátralevő három fordulóban a hetedik helyezett Lazióval szemben.

OLASZ SERIE A
35. FORDULÓ, hétfői mérkőzések
Salernitana–Atalanta 1–2 (Tchaouna 18., ill. Scamacca 57., Koopmeiners 63.)
Udinese–Napoli 1–1 (Success 90+2., ill. Osimhen 51.)

Szóljon hozzá!