Serie A - 2024.5.6.

Sorozatban negyedszer ikszelt a Juve

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén vívták a forduló rangadóját: a harmadik helyen álló Juventus az ötödik helyet elfoglaló Roma otthonába látogatott, ahol a felek küzdelmes mérkőzésen 1–1-re zártak egymással.
A három döntetlennel a háta mögött érkező Juventus kezdett valamivel aktívabban, ám Mile Svilar kapust nem tudták Dusan Vlahovicsék megdolgoztatni: az első tíz percben csak kaput elkerülő kísérletekkel jelentkeztek. A hazaiak viszont az első veszélyes támadásuk végén meg is szerezték a vezetést: Romelu Lukaku igazi lesipuskás módjára pofozta be a labdát a kapuba azt követően, hogy a jobb oldalon szövődő akció végén Tommaso Baldanzi közeli lövése a belga csatár elé került Wojciech Szczesnyről.

A gól után csak még élvezetesebbé vált az addig sem rossz mérkőzés, és a mindkét csapatnak akadtak gólszerzési lehetőségei, majd miután bő negyedórát hátrányban futballozott a Juventus, Federico Chiesa jobbról betekert labdáját Bremer 8 méterről a jobb alsóba fejelte, kiegyenlítve az állást.

Az első félidőben gól már nem esett, ahogy a szünet után sem. Hiába volt a második 45 percben mindkét félnek több nagy lehetősége is az újabb gól megszerzésére, 1–1-es döntetlennel zárult a mérkőzés – a vendégek sorozatban negyedik bajnokijukon zártak egy ponttal.

OLASZ SERIE A
35. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Roma–Juventus 1–1 (R. Lukaku 15., ill. Bremer 31.)
KORÁBBAN
Milan–Genoa 3–3 (Florenzi 45., Gabbia 72., Giroud 75., ill. Retegui 5., 87. – az elsőt 11-esből, Ekuban 48.)
Empoli–Frosinone 0–0
Hellas Verona–Fiorentina 2–1 (D. Lazovics 13. – 11-esből, Noslin 59., ill. Castrovilli 42.)
Cagliari–Lecce 1–1 (Mina 26., ill. Krstovic 84.)

Szóljon hozzá!