Serie A - 2024.5.24.

vereséggel búcsúzott Claudio Ranieri az edzői pályától

Az olasz labdarúgó-élvonal 38., utolsó fordulójának első mérkőzésén a héten visszavonulását bejelentő 72 éves edzőlegenda, Claudio Ranieri csapata, a Cagliari 3–2-re kikapott hazai pályán az Európa-konferencialiga-döntős Fiorentinától – úgy, hogy hátrányból fordítva a 88. percben még 2–1-re vezetett.
A Leicester Cityvel 2016-ban minden idők talán legvalószínűtlenebb bajnoki címét szerző Claudio Ranieri vezette Cagliari az első félidőben ugyan hátrányba került a jövő heti Európa-konferencialiga-döntőre készülő Fiorentina ellen, ám a második félidő közepén egyenlített, majd a hajrára fordulva a vezetést is megszerezte. Már-már azt hihették a szardíniaiak, hogy Ranierit győzelemmel búcsúztatják, ám a 89. percben egyenlített a lila-fehér vendégcsapat.

A fordulatoknak ezzel még nem volt vége, a rengeteg videózás és játékmegszakítás miatt sokat hosszabbított a játékvezető, aki a 102. percben végül újabb videózás után adott büntetőt a Fiorentinának, amelyet Arthur váltott gólra, ezzel megnyerve a meccset a vendégeknek.

OLASZ SERIE A
38. FORDULÓ
Cagliari–Fiorentina 2–3 (Deiola 65., Mutandwa 85., ill. Bonaventura 39., N. González 89., Arthur 90+12. – 11-esből)

Szóljon hozzá!