Liga BBVA - 2024.5.27.

Xavi sevillai sikerrel búcsúzott a Barcelonától

Győzelemmel távozik az FC Barcelona vezetőedzői posztjáról Xavi, miután csapata 2–1-re nyert a Sevilla vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2023–2024-es idényének utolsó mérkőzésén.
Talán még a Barcelona-szurkolók is nehezen követték az elmúlt hónapok eseményeit, hiszen a nyári távozását januárban bejelentő Xavit a klub vezetősége meggyőzte a maradásról, ám egy közelmúltbeli nyilatkozata miatt állítólag olyannyira megorrolt rá Joan Laporta klubelnök, hogy a katalánok közölték, ikonjuk elhagyja a csapatot.

A pályán kívüli események azonban kevésbé nyomták rá a csapat játékára a bélyegét, igaz, ez köszönhető annak is, hogy nem sok téttel bírt a Sevilla elleni vendégjáték, egyedül a hazaiaknak lehetett fontos a záró forduló, de nekik is csak az múlt rajta, hogy a 13. vagy a 14. helyen végeznek.

Ennek köszönhetően a gránátvörös-kékek egy szépen kijátszott akció végén a 15. percben Robert Lewandowski góljával szereztek vezetést – igaz, a hosszún érkezett Fermín López is.

Szóljon hozzá!