Serie A - 2024.6.3.

a Fiorentina legyőzte az El-győztes Atalantát

A Fiorentina 3–2-re legyőzte az Atalantát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2023–2024-es idényének utolsó mérkőzésén, így utóbbi lecsúszott a bronzéremről.
Furcsa meccsre került sor vasárnap késő délután: a Serie A idényének utolsó fordulóját már egy hete lejátszották, a bajnokság azonban mégsem zárult le, hátra volt egy Atalanta–Fiorentina találkozó, amit még a 29. fordulóból halasztottak el. A közelmúltban mindkét csapat európai kupadöntőt játszott (az Atalanta a Leverkusent legyőzve megnyerte az Európa-ligát, a Fiorentina hosszabbításban elvesztette az Ekl-döntőt az Olympiakosszal szemben), így ezt a meccset nem lehetett előbbre hozni.

A firenzeiek szempontjából nem volt tétje a meccsnek, minden eredménnyel a 8. helyen zártak volna, Ekl-indulással fűszerezve. Az Atalantának még volt miért hajtani, egy sikerrel megszerezhette volna a harmadik helyet. Nos, ennek ellenére a Fiorentina játszott jobban, s kezdeményezett többet, a bergamói védelem egész meccsen szétesett egység benyomását keltette. A végeredmény már az első félidőben beállt, de nem is akárhogy.

Andrea Belotti góljával már a 6. percben vezettek a vendégek, majd az El-döntőben triplázó Ademola Lookman gyorsan egyenlített, de a 19. percben újra a firenzeieknél volt előny. Az első fél óra után nem sokkal 2–2 lett, majd ismét megvillant Belotti, aki a játékrész hosszabbításában újabb gólt szerzett. 2–3

Szóljon hozzá!