Hazai - 2024.6.1.

Női Eb-selejtező: szoros meccsen maradt alul a magyar csapat

A magyar női labdarúgó-válogatott 2–1-re kikapott Svájc otthonában az Eb-selejtező B-ligájának első csoportjának harmadik fordulójában.
Egy döntetlennel, így egy ponttal érkezett a magyar női válogatott az Eb-selejtező B-ligájának legerősebb csapatához, a még veretlen Svájchoz. Sérülés miatt hat játékosra nem számíthatott Szarvas Alexandra szövetségi kapitány, ezért a magyar válogatott a következő összeállításban játszott: Szőcs – Öreg, Turányi (Nagy F., a szünetben), Németh H., Németh D. – Fenyvesi (Piubel, 82.) Csiszár – Zeller (Zágor, 82.), Papp L. Csiki (Kaján, 76.) – Pápai (Szabó V., 58.).

Nos, a több hiányzó ellenére is jól kezdtek a hölgyek, Fenyvesi Evelin 4. percben leadott távoli lövését bravúrral védte a hazaiak kapusa, majd később Elvira Herzog remek védésén múlt, hogy nem kaptak gólt a svájciak. A 27. percben hiába vetődött Szőcs Réka, Alisha Lehmann gyenge lövése után a labda a hálóban kötött ki. A szünet után is veszélyesen futballoztak magyarok, s az 57. percben Zeller Dóra révén megérdemelten egyenlítettek, ám sokáig nem örülhettek, mert Larina Bachmann tizenegyesével Svájc megszerezte a győztes gólt (a csoport másik mérkőzésén: Törökország 1–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt).

A visszavágót június 4-én, kedden 17.30 órakor rendezik meg Budapesten a Hidegkuti Nándor Stadionban.

NŐI EB-SELEJTEZŐ
B-LIGA, 1. CSOPORT
3. FORDULÓ
Svájc–Magyarország 2–1 (Lehmann 27., Bachmann 61. – 11-esből, ill. Zeller 57.)
A csoport állása: 1. Svájc 9 pont, 2. Törökország 6, 3. Magyarország 1 (3–5), 4. Azerbajdzsán 1 (1–6)

Szóljon hozzá!