Véget ért az éjjel, de akkor is: szép volt, fiúk! – osztályzatok

 

Négygólos vereséggel búcsúzott válogatottunk az Európa-bajnokságtól, a klasszisokkal felálló Belgiummal szemben a hajráig tartotta magát csapatunk. Akadtak helyzeteink, de a belgáknak sokkal több, megállapítható, hogy jelenleg ekkora a különbség a két válogatott között. Az éjjel soha nem érhet véget – hallhattuk sokszor az Eb-nótánkat, hát az éjjel most véget ért, de a látottak alapján okkal reméljük, hogy hamarosan elkezdődik egy másik. A magyar felnőttválogatott 1986 óta először szerepelt jelentős tornán, és jóval a várakozáson felül teljesített, hiszen Izlandot, Portugáliát és Ausztriát megelőzve első helyezettként jutott tovább csoportjából. Szép volt, fiúk!

 

Európa-bajnokság 2016
Június 26., 21.00, nyolcaddöntő
Magyarország–Belgium       0–4 (0–1)
Toulouse, Stadium Municipal, 38 921 néző
Játékvezető: Milorad Mazsics 6

Gólszerző: Alderweireld (10.), Batshuayi (78.), E. Hazard (80.), Carrasco (91.)
Sárga lap: Kádár (34.), Lang (47.), Elek (60.), Szalai (92.), ill. Vermaelen (67.), Batshuayi (89.), Fellaini (92.)

 

Magyarország: Király 6 – Lang 4, Guzmics 5.5, Juhász 5 (Böde, 79., 0), Kádár 6 – Nagy 4.5 – Lovrencsics 5.5, Pintér 5 (Nikolics, 75., 0), Gera 4.5 (Elek 46., 5), Dzsudzsák 5 – Szalai 5
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

 

Belgium: Courtois 6 – Meunier 6, Alderweireld 7, Vermaelen 6.5, Vertonghen 6 – Nainggolan 6, Witsel 8.5 – Mertens 6.5 (Carrasco, 70., 7), De Bruyne 7, E. Hazard 8 (Fellaini, 81., 0) – R. Lukaku 6.5 (Batshuayi, 76., 6.5)
Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

 

Bernd Storck: Kiestünk, de büszke vagyok a játékosokra, megmutatták, hogy igenis tudnak támadni és jól futballozni. Hosszú utat kell még bejárnunk. Jó irányba haladunk, és nyakunkon a következő feladat, a világbajnoki selejtező.

 

Marc Wilmots: Nagyon sokat kellett várni a második gólunkra, a legnagyobb meccseken nem szabad ennyi helyzetet kihagyni, mert akkor könyörtelenül megbüntet az ellenfél. Természetesen örülünk a továbbjutásnak.

 

Szakértőnk véleménye 

Prukner László: Mentálisan és erőnlétileg is kimerült a csapatunk, a végére kidomborodott a két válogatott közti tudásbeli különbség. A vereség dacára jó volt megélni együttesünk Eb-szereplését, amelynek legnagyobb hozadéka az lehet, hogy idehaza visszatalálunk a magyar labdarúgáshoz.

 

A kép forrása: uefa.com

mieink

Szóljon hozzá!